Lamellgardiner i uterum

Diskreta lamellgardiner till ditt uterum

Luftiga stora fönster i ditt uterum är helt underbart. De släpper in ljus och bildar en öppenhet mot omvärlden och det är underbart att sitta där och njuta. När vårsolen gör sig påmind kan den upplevas väldigt skarp och uterummet förvandlas snabbt till ett växthus. Detta fortsätter under sommaren och det kan nästan bli outhärdligt varmt att sitta i uterummet om man inte löser problemet med någon form av solskydd.

Få det bästa av två världar

Här i Sverige där vi lever halva året i mörker vill vi helst inte stänga ute ljuset, det är något vi älskar och längtar efter, men trots det kan vi inte riktigt njuta av det inglasade uterummet när det blir för varmt. Det finns ett sätt att motverka värmen och det starkaste ljuset och det kallas för lamellgardiner.

Lamellgardinerna är räddningen för att få både ett behagligt sken utan att stänga ute solens vackra ljus samtidigt som de skuggar lagom för att det inte ska bli för varmt att sitta i uterummet. Lamellgardinerna vinklar du med lätthet från att släppa in fullt ljust till att stänga igen dem helt så att de överlappar varandra och skapar en tunn vägg mellan glaset och rummet.

Lätta att underhålla

De är diskreta och lätta att sköta, du kan även dra dem helt åt sidan så de inte hänger över fönstret överhuvudtaget. För rengöring behöver du bara dra en dammvippa mellan lamellerna för att ta bort damm som bildats men utöver det behövs inte mycket rengöring. Diskret hänger lamellgardinen i uterummet och kvar finns den lätthet man upplever i ett uterum med närhet till trädgården och utsikten. Det ser stilrent och fräscht ut med lamellgardinen, den stör inte utseendet på varken huset eller uterummet och stjäl inget onödigt fokus. När du inte använder lamellgardinen är den väldigt diskret och tar liten plats.