Säng och sängkläder

Inredningsdetalj och sovkomfort

När du utformar sovrummet är såklart sängen centrum. Den ska vara både bekväm och trevligt att titta på, men samtidigt ska den inte vara så full av dekorativa kuddar m.m. att det hela hamnar på golvet när man går till sängs. Det senare problemet kan lätt lösas genom att placera en liten korg bredvid sängen för att förvara de mysiga filtarna och kuddarna i när du sover. Sådana korgar finns i många former och färger.

Täcken och sängkläder

Först och främst är sängen den plats där du tillbringar ungefär en tredjedel av din dag, så komfort är det viktigaste. En bra plats att börja är med täcken. De flesta föredrar att växla mellan sommar- och en vintertäcke, men om du köper en täcke med silkesfibrer fungerar det ofta som ett året runt täcke. Därefter bör sängkläderna väljas. Sängkläderna är viktiga för upplevelsen av komfort och därför är det värt att investera i bra sängkläder. The White Plot säljer sängkläder av fantastisk kvalitet – till exempel i satin, som har en fin, slät och blank yta, vilket gör det mycket bekvämt att sova i.

Dekorationer och kuddar

När du inreder sängen är kuddar ofta ett bra val. De är inte bara fina utan är också bekväma. Om du föredrar att inte fylla sängen med små kuddar kan du investera i gavelkuddar som ett alternativ. Det är stora kuddar som placeras bakom kuddarna och som du lätt kan ha i sängen medan du sover. Dessutom har den också en fin pläd att ligga på täcken vid fotänden. Detta kan vara för dekoration eller för användning, beroende på vad du vill. I allmänhet bör hänsyn tas till matchande färger som gör att sängen ser harmonisk och fullständig ut.