träskydd

Miljöklassat träskydd

Intresset och behovet av Miljöklassat träskydd stiger. Allt fler söker naturligt träskydd utan gifter att använda på exempelvis trädäck och utemöbler. När du impregnerar och behandlar trä med miljöklassat träskydd används naturliga produkter som behandlar träet på ett skonsamt sätt. Samtidigt minimerar du din miljöpåverkan. Leta efter symbolen ”Bra miljöval” som är en miljömärkning från Naturskyddsföreningen. På så vis hittar du de produkter som är minst skadliga för miljön.

Kombinera med miljöklassat rengöringsmedel

Ett bra träskydd ska skydda mot yttre hot som röta, smuts och vatten. Använd gärna ett miljöklassat rengöringsmedel för att tvätta rent ytorna innan du applicerar ditt träskydd. Rengöringen kan varierar beroende på träets kvalitet. Ibland kan högtryckstvätt vara en för tuff metod. Det bästa brukar vara att torka av ett trädäck för hand och impregnera det med samma metod. Då har du full kontroll över processen.

Öka livslängden

När du använder ett miljöklassat träskydd och impregnerar dina träytor ökar du livslängden och utökar den tid som träet håller sig fint. Det förhindrar att du byter ut materialet när det angrips av röta eller annat – och på så vis gör du en positiv insats för miljön. Att motverka det så kallade slit och släng samhället är en av de viktigaste punkterna för att hushålla med jordens resurser.