Städa själv eller anlita hjälp?

Det blir allt mer vanligt att anlita flyttstädning när man ska flytta från en bostad till en annan. Det finns såklart fortfarande de som inte anser att det är värt kostnaden för att få sin gamla bostad städad, utan gör det gärna själva och sparar de pengarna. Men en allt större klunga människor inser värdet av att slippa städa sin gamla bostad själv och spenderar mer än gärna de slantarna på att en firma kommer hem och städar hemmet en sista gång. Balanzen erbjuder flyttstädning i Stockholm.

Flyttstädning innebär alltså den allra sista städningen som görs när man flyttar ut från en bostad och ska flytta in i en ny. Det finns idag flera firmor som erbjuder tjänsten att de kommer hem och städar. Det som kan vara en fördel med att anlita ett företag för flyttstädning är den säkerhet och trygghet som medföljer. Skulle det förekomma ett klagomål på städningen från en eventuell hyresvärd eller de nya ägarna så är det bara att hänvisa till städfirman, så får de komplettera städningen helt enkelt. Genom att anlita en firma till sin flyttstädning avsäger man sig allt ansvar för städningen, vilket kan vara väldigt skönt.

Priset för en flyttstädning kan såklart varierna mellan olika städfirmor, men det brukar ligga någonstans kring 25-60 kr per kvadratmeter. Det här är då efter att RUT-avdraget blivit avdraget. Det som oftast ingår i en flyttstädning är dammtorkning, rengöring samt fönsterputsning. Önskar man ytterligare tjänster brukar det gå att lösa om man bestämmer det i förhand med städfirman. Det är viktigt att man tömt hela bostaden på möblerna innan städfirman kommer. Det är också viktigt att man tömt och frostat av både kyl och frys innan flyttstädningen då avfrostning av frys inte ingår. Innan man anlitar en städfirma kan det vara bra att kontrollera med dem vilka regler som gäller för din flyttstädning. Detta för att undvika missförstånd och överraskningar längs vägen.

Städbranschen Sverige är branschorganisationen för Sveriges städföretag.