Enkel eller dubbel altandörr?

Ska du bygga altan och funderar på vilken altandörr du ska välja? Det finns ett stort utbud altandörrar, bland annat hos Klar Fönster och Dörrar. Ett viktigt val är om du ska ha en enkel eller dubbel dörr till altanen, då det finns fördelar med bägge delar. Om du vill ha en bredare öppning från huset är en dubbeldörr helt klart ett bra alternativ som dessutom är väldigt snyggt.

Välj utifrån era behov

Det är dina behov som är avgörande för vilken dörr du väljer. En enkeldörr är ett enkelt alternativ och du kan välja både mellan skjutdörrar och dörrar som öppnas som vanligt. En dubbeldörr är bra om ni behöver utrymme att flytta saker från altanen till huset, samtidigt som det ger en elegantare look. Det finns altandörrar i flera utföranden att välja mellan när du väl bestämt dig för storlek.

Olika typer av altandörrar

Du bör tänka igenom en del faktorer innan du väljer altandörr, speciellt viktigt är det att tänka på säkerheten. Altandörren ska vara lika säker som ytterdörren för att skydda mot inbrott. Sedan är det också klokt att välja en dörr med lågt u-värde, då den då är mer energieffektiv. Det finns snygga altandörrar helt i glas, men de finns också i material med ramar i exempelvis trä om du föredrar det.