värmepump

Hur fungerar en värmepump?

Om du har bestämt dig för att värmepumpspriserna är för höga i den här ekonomin, tänk igen! Det är sant att de flesta av oss stannar hemma eftersom vi inte har råd att hålla jämna steg med de höga bensinpriserna eller betala elräkningen. Men vi behöver inte ge upp det hem vi älskar ännu. Med lite uppfinningsrikedom är det möjligt att skapa din egen värmepump och inte bara spara pengar utan också göra din del för miljön. Mycket av pengarna du sparar kommer tillbaka i fickan och inte till värmepumpföretaget.

Priset på en värmepump varierar mycket beroende på vilken modell du väljer. Några av de mest populära är de som kan gå i 100 grader eller lägre, köras på elektrisk eller naturgas och som inte kräver några ändringar i hemmet. Det bästa sättet att ta reda på vilka värmepumpar som fungerar bäst för din plats är att besöka en lokal värme- och luftspecialist. De kommer att kunna berätta hur många grader du behöver vara hemma för att få besparingarna. Men kom ihåg att många av dessa experter är utbildade i att installera luftkonditionering också så att de förstår skillnaderna mellan de två.

När du väljer en värmepump för ditt hem måste du överväga om du behöver en tryckluft eller en gasugn. Medan den förstnämnda fungerar genom att cirkulera luft genom kanaler i hemmet och sedan blåsa ut den genom ventilationsöppningarna och in i rummen, kräver den senare en naturgasugn med en gasledning. Dessa enheter fungerar genom att cirkulera varm luft genom kanalerna och värma upp den innan den skickas till det rum du vill att den ska värma upp. Eftersom det senare bränner bränsle används det oftast i områden med extrema temperaturer, som Arizona och Florida.

Om du bor i ett område där vintrarna är kalla och du vill behålla värmen i ditt hem där den kan hållas på en bekväm nivå, är en elektrisk värmepump ett utmärkt val. Det fungerar precis som den gaseldade sorten och är mycket lika i hur den fungerar. Den elektriska värmepumpen har dock utformats för att fungera vid lägre temperaturer än vanliga värmare och den har godkänts för användning i lågspänningsområden där el inte finns.

Installationsprocessen för båda typerna av värmepumpar är relativt enkel och kan vanligtvis slutföras på bara några timmar. Du behöver en licensierad entreprenör för att installera endera typen, men vissa gör-det-själv-användare kan kanske installera den på egen hand. Elektriska värmepumpar använder inte elektricitet och du kommer därför inte att använda några elektriska ledningar för att ansluta dem till ditt hem. Det rekommenderas dock att du anställer en professionell för att säkerställa att jobbet utförs på rätt sätt och att du är säker. Vissa husägare har av misstag använt elektricitet vid rengöring eller installation av värmepumpen. Det beror på att du inte kan se kabeln och det kan bli ganska rörigt.

Sättet som en värmepump fungerar är att använda Freon eller köldmedium för att absorbera värme och sedan omdirigerar den någon annanstans inuti hemmet. Den svala luften avleds till ett annat rum eller område, vanligtvis till där värmesystemet finns. När systemet värms upp igen måste kylmediet ventileras i ett avlopp och hela processen med kylning och uppvärmning måste ske igen, vilket gör processen att använda en värmepump lite dyrare än den annars skulle vara.